|THAIFÖLDRŐL |REPÜLŐJEGYEK |AKCIÓS REPÜLŐJEGY BANGKOKBA |KÖZLEKEDÉS |LÁTNI KELL |TÚRÁK |SZÁLLÁSFOGLALÁS |BANGKOK TRANSZFER |BIZTOSÍTÁS |Thaiföld-Kambodzsa körút személyre szabva

Thaiföld körút, körutazás tengerparti pihenéssel

Vietnam körút, körutazás

Tengerparti esküvő Thaiföldön, Koh Samuin

Koh Chang üdülés, nyaralás, utazás

Phuket utazás, üdülés, nyaralás

Bangkok városnézés tengerparti nyaralással

Koh Samui utazás, nyaralás, üdülés

Khao Lak utazás, nyaralás, üdülés

FOTÓALBUM

MOBIL APPLIKÁCIÓK

PARTNER OLDALAK

KAPCSOLAT
KERESÉS

Keresendő szó:
A hírlevélre való feliratkozáshoz vagy lemondáshoz kérjük,
adja meg nevét és e-mail címét!

  

A pont bejelölésével beleegyezem abba, hogy a Thaiturizmus Kft-től akciós, ill. aktuális utazási ajánlatokat valamint friss híreket kapjak e-mail formátumú hírlevél útján.

Engedélyezem a személyes adataim felhasználását a GDPR adatvédelmi tájékoztatóban előírt módon. 

Magyarul English Deutsch


REPÜLŐJEGYEK / Hasznos információk / Általános tudnivalók

| Általános tudnivalók | Gyakran feltett kérdések | Állatok szállítása | Miért ennyi a jegy ? | Géptipus összehasonlítás |

Az utazás, az ismeretlen felfedezése ott munkál minden emberben. Megszámlálhatatlan módja, formája létezik, életkortól, anyagi helyzettől, érdeklődéstől és még sorolhatnánk mennyi mindentől függ az, hogy ki hogyan utazik.

Ebben a kis ismertetőben kimondottan a repülőjegy vásárlás, repülővel való utazás köré csoportosuló sok száz kérdésből szeretnénk pár kiemelten fontossal foglalkozni. Biztosak vagyunk abban, hogy nem térhetünk ki minden sarkalatos pontra, ezért ha további kérdések merülnek fel, forduljanak bátran a Vista dolgozóihoz.

Az alábbi tájékoztatót főleg a ritkábban utazóknak ajánljuk. Hasznos segítség mindazoknak, akik nem tudják, hogyan is kezdjenek hozzá repülőjegyük megrendeléséhez, mik azok a pontok, amiket át kell gondolni ahhoz, hogy az irodában, telefonon vagy az Interneten dolgozó szakember a lehető leggyorsabban találja meg az igényeknek leginkább megfelelő megoldást.

A repülőjegy foglalást általában tervezési fázis előzi meg: az utazás időpontjának kiválasztása (mely gyakran a kivehető szabadság által komolyan behatárolt) Ha lehetséges, soha ne egy napot adjon meg az utazás napjának, hanem vagy jelölje meg, hogy mely napokon kell még itthon lennie és mikorra kell feltétlen megérkeznie és a két időpont között hány napot/éjszakát szeretne tölteni a kívánt helyen (ezt a rendelési lapunkon rugalmasság címszó alatt találhatja az utazás dátumainak megadásánál) különösen fontos ez akkor, amikor a legolcsóbb lehetőséget keresi az utazáshoz, hiszen a legolcsóbb áron eladható helyek fogynak el a leggyorsabban egy járaton.

A legolcsóbb jegyeknek speciális feltételrendszerük van, melyek minden légitársaságnál máshogy alakulnak. Az utazás időpontjának tervezésénél ajánlatos figyelembe venni azt, hogy a legtöbb társaság turista osztályú jegyeit akkor lehet igénybe venni, ha minimum egy szombat estét a meglátogatott városban tölt az utas. Kivételes akciók esetén, illetve tengeren túli, ázsiai országok esetén ez a minimálisan kintöltendő idő 6 illetve 14 nap is lehet. Ugyanígy meghatározzák azt az időtartamot is, melyet maximálisan el lehet tölteni a kiválasztott városban az indulástól számítva. Ez általában 1, 3, 6, 12 hónap (illetve komoly árcsökkenéssel járó akciók alkalmával ez akár 14 nap is lehet)

A turista jegyeknél szinte kivétel nélkül érvényes az a szabály, hogy a visszaút nem hagyható nyitva, ami azt jelenti, hogy le kell foglalni a visszaút időpontját is, mely egyes esetekben nem változtatható, de léteznek olyan jegyek, melyek bizonyos összeg befizetésének fejében, a jegy érvényességének határain belül módosíthatók az adott légitársaság képviseleténél.

Az időpont tervezésénél az sem elhanyagolható szempont, hogy mely hónapban kíván utazni. Vannak az évnek olyan időszakai, szezonjai mikor nagyon zsúfoltak a járatok, ezért érdemes az utazás előtt akár több hónappal elkészíteni a foglalást, illetve felkészülni arra, hogy ezekben a szezonokban a legtöbb légitársaság emelt árakon értékesíti járatain a helyeket. Két nagy főszezon: nyár (június, július, augusztus) és tél (december, január) a kezdetet és a véget jelző időpontok évről évre változnak minden légitársaságnál. Ezen kívül emeltebb árakat találhatunk a kiemelt ünnepek (pl. Húsvét, Amerikában: Hálaadás) és nagyobb, nemzetközi érdeklődésre számottevő események (pl. Forma 1, Olimpia, nemzetközi konferenciák) körül.

Sokszor a tervezéskor már eldől, hogy a világ mely pontjára irányul az utazás (a helyszínt érdemes átgondolni az időjárási szempont alapján is a kiválasztott országban vajon milyen idő lesz akkor, amikor az utazás aktuális lesz) Fontos beszerezni az adott országra vonatkozó vízum és egyéb kötelező dokumentumok listáját az utazó állampolgárságának ismeretében, sok esetben az ügyintézés több időt vesz igénybe, mint gondolnánk, ezért ehhez igazítva kell az utazás időpontját kiválasztani. Az ország ismeretében az egészségügyi előkészületeket is meg kell tenni (védőoltások, gyógyszerek) Ha kevés ismerettel rendelkezik a kiválasztott helyről, kérje tapasztalt szakembereink segítségét, tanácsát az út megtervezéséhez sok olyan információval tudnak szolgálni, melyeket még az útikönyvek sem tartalmaznak.

Előfordul olyan eset is, amikor nem az időpont és a helyszín ismert, hanem az összeg, amit az utazásra költeni kíván és ez alapján keres lehetőségeket. Természetesen ebben az esetben is számíthat segítségünkre ez esetben lehetőség szerint kérjen külön időpontot egy tapasztalt kollegától, hogy a költség szempontjából ideális utat tudjunk szervezni, sokszor egy kellemes élmény megfizethetőbb, mint gondolná!

Minél több információt juttatnak el hozzánk első látogatása, telefonálása során, vagy e-mailjében, annál pontosabb és testhezállóbb ajánlatot tudunk készíteni.

 
Mobil applikációk

Tom Yum Thai Étterem és Wok Bár

Kambodzsa

Tom Yum Thai Étterem és Wok BárELÉRHETŐSÉGEINK

Thaiturizmus Utazási Iroda Kft. | 1013 Budapes, Attila út 15. | Telefon: (1) 213-5133, Fax: (1) 213-6796 | E-mail: info@thaiturizmus.hu | MKEH: U-001500

Utazási szerződés      Adatvédelem

 

NYITVA TARTÁS

Hétfő-Csütörtök: 09:00-17:00, Péntek : 09:00-15:00 | Szombat-Vasárnap: Zárva

Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.

Thai körút, Kambodzsa körút, vietnami körút, Thaiföldi utazás, Thaiföldi utak, Utazás Thaiföldre. Vietnámi utazás. Városnézés Bangkokban magyar nyelvű idegenvezetővel. Utazás phuketre, phuketi utazás. Koh Samui utak, utazások. Pattaya utak, utazások. Koh Chang utak, utazások, Krabi utak, utazások. Thaiföld, Bangkok, Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi, Phuket, Pattaya, Rayong, Koh Chang. Kambodzsa, Vietnam, Siem Reap, Angkor Wat, Hanoi, Ho Chi Minh City.